skip to Main Content
Est. JUNI 2015
All-American Mooiboy Tom Brady Staat Voor De Negende Keer In De Super Bowl

All-American mooiboy Tom Brady staat voor de negende keer in de Super Bowl

Veel Amerikaanser dan Tom Brady (41) wordt ’t niet: superrijk, superknap, supermooie vrouw (supermodel Gisele Bündchen) en super succesvol in Amerika’s populairste kijksport. Waarom roept deze superideale schoonzoon,die komend weekend zijn negende Super Bowl speelt, dan toch ook zo veel weerstand op?

Zondag 29 januari 2019. Bijna 54 miljoen Amerikanen zijn er zojuist getuige van geweest hoe de New England Patriots uit Boston de Kansas City Chiefs in de verlenging van de (vrij vertaald) halve finale van het American football hebben verslagen. 54 miljoen! Dat zijn twee keer zoveel kijkers als wat inschakelt voor de Oscar-uitreiking. En drie keer meer dan de meest bekeken finalewedstrijd in het basketball of honkbal. In weerwil van Donald Trump: NFL football is in Amerika nog altijd de populairste (kijk)sport. Met afstand.

En in die sport is Tom Brady dus de beste. Aller tijden. De GOAT, zoals ze dat in Amerika zeggen. The Greatest of All Time. Zoals Wayne Gretzky dat is bij de ijshockers, Babe Ruth bij de honkballers, en Michael Jordan bij de basketballers. De beste ooit. Komend weekeinde staat hij namelijk al weer voor de negende keer in de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen. Een record. En als zijn New England Patriots die wedstrijd ook nog ‘ns winnen, dan wint Brady ‘m voor de zesde keer. Ook dat is een record.

Back To Top