skip to Main Content
Est. JUNI 2015
Moslimrebellen Houden Groningse Vogelspotter Ewold Horn Al Zeven Jaar Vast

Moslimrebellen houden Groningse vogelspotter Ewold Horn al zeven jaar vast

Ewold Horn, kent u die naam? Die kans is niet zo groot. De aandacht voor Horn, een Groningse vogelspotter die zeven jaar geleden door moslimrebellen werd ontvoerd in de Filippijnen, steekt namelijk wat schril af tegen de attentie die bijvoorbeeld Arjan Erkel of Derek Bolt ooit ten deel viel. Toch is het 1 februari aanstaande al weer zeven jaar geleden dat Horn van z’n vrijheid werd beroofd.

Sinds 2015 is er ieder jaar rond deze tijd wel een mediaoffensiefje. Tegen eind januari melden diverse kranten dan dat de ontvoering van Ewold Horn op het punt staat van verjaren. Dat er nog steeds hoop is, staat er dan te lezen. Dat Horn weliswaar verzwakt is, maar nog altijd in leven. Dat hij in redelijke gezondheid verkeert.

Tot een paar jaar geleden was zelfs dergelijke summiere berichtgeving niet aan de hand. Dat was op instigatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dringend advies van het ministerie wordt er in het geval van internationale ontvoeringen namelijk zoveel mogelijk radiostilte betracht. Te veel attentie kan er voor zorgen dat de kidnappers hun gijzelaar te belangrijk gaan vinden, zegt BuZa. Het drijft de prijs op, en verkleint de kans op vrijlating. “Aandacht kan de zaak alleen maar schaden.”

Back To Top