Skip to content
Est. JUNI 2015

In de maak: Shut up and Drive

Ik loop er al bijna tien jaar mee in m’n hoofd: een boek over mijn decennium in de mooiste stad ter wereld Chicago. Al die zaken die ik daar eerst als taxichauffeur en later vooral als limo driver heb meegemaakt, verdienen het om aan ‘t papier te worden toevertrouwd. Waarom dan pas nu? Tja. Goeie vraag.

Als ik mensen een anekdote uit die jaren vertelde, dan hingen ze aan m’n lippen. Maar als ik vervolgens achter m’n laptop kroop, dan dacht ik al snel: wie zit hier nou op te wachten? Eigenlijk weet ik dat nog steeds niet. Maar ik ben er toch maar vast aan begonnen. In de rij voor de foodtruck tijdens de bankencrisis, proleten en prostituees op de achterbank, een moord in de familie, een taxi-baas met (naar verluidt) maffia-connecties – ingrediënten te over.

De werktitel die ik al die tijd in mijn hoofd had luidde: The American Nightmare. Een woordspeling op The American Dream, inderdaad. Maar hoewel ik in 2015 een illusie armer terug keerde naar Nederland, dekte dat toch niet de lading. Verre van, eigenlijk. Want een nachtmerrie was het zeker niet. Ik ben van Chicago – met al z’n plussen en minnen – gaan houden, en heb nog regelmatig last van heimwee. Vandaar dus Shut Up and Drive (voorlopig), vrij naar Rihanna. Kop dicht en rijden.

Ook aan de cover wordt al gewerkt. Ik heb een drietal opties, denk ik. Nog geen idee welke het zal worden. Zoals ik ook nog niet weet wanneer het boek zal verschijnen. Geduld dus. Maar wordt zeker vervolgd.

 

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top