Ga naar hoofdinhoud
Est. JUNI 2015

De eerste Darwin Award 2020 is voor Mad Mike

Dat u het even weet: het leven van een complotgekkie gaat niet altijd over rozen. En helemaal ontbloot van gevaar is het evenmin. Mike Hughes, alias Mad Mike, kan er inmiddels over niet meer van meepraten. Hij ondervond dit weekend de risico’s van het trollen aan den lijve. Hij moest z’n drang om de wereld te bewijzen dat ze plat is bekopen met de dood.

Mad Mike, een gesjeesde limochauffeur uit Apple Valley, Californië, was al jarenlang bezig te bewijzen dat de aarde niet rond is, maar plat. “Plat als een frisbee”, zoals hij het zelf formuleerde. Maar waar de meeste van z’n mede-complotgekkies bewijs trachtten te vergaren via tamelijk onschuldige natuurkundige proefjes, daar zocht Hughes z’n heil in een eigenhandig geknutselde raket.

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Niet dat Mad Mike helemáál gek was. Want hij onderkende het gevaar heus wel. “Dit ding wil je op tien verschillende manier dood hebben”, zei hij dan.

Twee jaar geleden deed hij niettemin z’n eerste poging. Hij kwam destijds tot bijna 600 meter hoogte. In de pers werd z’n poging omschreven als ‘succesvol’. Omdat hij het kunststukje had overleefd waarschijnlijk, want bewezen hadden Mad Mike en z’n doe-het-zelf-raket natuurlijk niets. Iets van een curve van de aarde – of het ontbreken daarvan – ontwaar je pas op elf kilometer hoogte. Daar was Mike met z’n kleine zeshonderd meter dus nog even van verwijderd.

Hughes, die door lollige journalisten ook wel werd vergeleken met Wile E. Coyote, de ongelukkige doch vasthoudende prairiewolf die steeds maar weer de bijdehante en inderdaad tikje irritante roadrunner het leven poogt zuur te maken, zat echter niet bij de pakken neer. Had hij dat nou maar wel gedaan, dan had hij wellicht nog geleefd.

Want afgelopen zaterdag, tijdens de tweede lancering van z’n raket, ging het goed mis. Onmiddellijk na de lancering – zo valt op videobeelden goed te zien – gaat de parachute al uit en raakt los van de raket. Daardoor wordt het tempo niet alleen uit de lancering gehaald, en mist de raket de benodigde hoogte, maar is er bij het neerkomen ook niets meer dat de raket vaart doet minderen.

Met een doffe knal ploft het gevaarte even later in de woestijn. Mad Mike (64) is op slag dood. RIP, de eerste Darwin Award van 2020 komt hem toe. •

 

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Scroll naar boven