skip to Main Content
Est. JUNI 2015

De ingetrokken keutel van Gordon

“Zonder alcohol is het de allerliefste man op aarde, maar als hij drinkt is het een beest. Een monster. Arrogant, zelfingenomen.”

“Hij voelde zich gelijk de koning. Hij heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat híj overal lachend op de posters staat en dat ík eruit ben gewerkt. Die man is zo fake en nep.”

“Gerard ging mij kopiëren. Ik droeg glitterkleding, vervolgens deed hij dat ook. Hij ging mijn stylist benaderen, achter mijn rug om, mijn geluidsman, mijn visagist. Een carbonpapiertje, dat is ie.”

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Drie keer een tamelijk uitgesproken Gordon Heuckeroth, over respectievelijk René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling. Gordon is namelijk niet vies van een gepeperde mening of bloemrijke beschrijving, vooral niet als ie die achter de rug van z’n slachtoffer om kan geven. Maar oh wee als Gordon zelf ‘ns de maat wordt genomen. Dan is het huis plotseling te klein. Van uitdrukkingen als ‘Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren’ en ‘Stilzitten als je wordt geschoren’ heeft ie nog nooit gehoord.

Afgelopen week ging hij bij De Wereld Draait Door ineens los op AD-columniste Angela de Jong. “Da’s een hele vervelende mevrouw geworden, met een veel te groot ego”, vond Gordon, omdat ze vooral op de persoon zou spelen. “Ze heeft Humberto Tan, Wendy van Dijk en Erland Galjaard volledig onderuit gehaald.” En dat Humberto moest opkrassen bij RTL Late Night, had deze helemaal aan Angela de Jong te danken.

En dag later zat De Jong op haart beurt bij Jinek. Daar hield ze zich nog in. Maar toen ze in haar column eerst het nieuwe SBS-programma DanceSing (met Gordon als jurylid) maar als ‘zozo’ bestempelde, omdat ’t niet kon tippen aan de vooraf door SBS gecreëerde hype, en vervolgens Gordon (en Wendy van Dijk) sterren op hun retour noemde, klom de furieuze zanger weer achter z’n laptopje.

Z’n tirade op Instagram en FaceBook loog er vervolgens niet om. Gordon verweet De Jong ‘leeftijdsdiscriminatie’, en iemand die ‘dom en naïef meewerkt aan segregatie in de arbeidsmarkt’. Hij noemde haar een ‘jaloers meisje’, die ‘schoolkrantstukjes’ schrijft. Hij haalde ook haar kinderen er nog even bij (‘wat zullen ze trots zijn op een moeder die zich zo manifesteert in de media’), suggereerde dat De Jong wel ‘ns de oorzaak zou kunnen zijn van de huwelijkscrisis van Van Dijk en Galjaard, en noemde haar als uitsmijter ook nog ‘ns lelijk (‘een echt gezicht voor radio’).

Kostelijk stukje verbale diarree, waar Angela de Jong ongetwijfeld haar schouders over zal hebben opgehaald. Maar bij DWDD dachten ze: laten we die twee ‘ns tegenover elkaar zetten. Kijken hoeveel vuurwerk dat oplevert.

Beiden zegden toe, maar wat denk je? Gordon trok op het laatste moment z’n keutel in, en belde een uurtje voor de uitzending toch maar af. Reden? “M’n onderbuik. Geen aandacht meer besteden aan deze vervelende mevrouw.”

Haha. Die insteek had je een week eerder moeten kiezen. Dan was je ’n grote vent geweest. Nu ben je vooral een slappe zak. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top