skip to Main Content
Est. JUNI 2015

Of Jeff Bezos straks even ’n slordige 65 wil aftikken. Miljard. Dollar.

Auw. Ik weet niet hoe het met andere mannen zit, maar alleen al bij het lezen over alimentaties voel ik de steken in m’n onderbuik. Vooral als er miljoenen mee gemoeid zijn. De helft van alles wat je bezit. Pats, boem, weg. Auw.

Begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk valt het te billijken dat de partner bij een scheiding zijn of haar eerlijke deel krijgt. Zeker als die partner ook nog eens op significante wijze heeft bijgedragen aan de vergaarde rijkdom. Maar laten we wel even normaal blijven doen met z’n allen. Of, om met de Amerikaanse komiek Bill Burr te spreken, over de alimentatie van basketballer Michael Jordan aan z’n ex Juanita: “168 miljoen dollar?! Zonder ooit ook maar een layup te hebben gemaakt! Belachelijk.”

En zo is ’t natuurlijk maar net. Buitenproportioneel. Daar zal ieder weldenkend mens – óók vrouwen – ’t wel over eens zijn, toch?

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Dat was destijds trouwens best een dingetje, die alimentatie van His Royal Airness. 168 miljard. Daarbij viel zelfs de afkoopsom van Paul McCartney in het water. Sir Paul hoefde immers maar een kleine vijftig miljoen af te tikken om van Heather Mills af te komen. Zoals ook de alimentatie van Mick Jagger aan Jerry Hall plotsklaps peanuts leek. Mick hoefde nog niet eens 25 miljoen te betalen. Kleingeld.

Maar geloof het of niet, zelfs Michael Jordans divorce settlement steekt schril af bij de échte groten der aarde. Zo raakte Formule 1-baas Bernie Ecclestone 1,2 miljard kwijt toen hij van vrouw Slavica afwilde. Mediamagnaat Ruport Murdoch was ineens 1,7 miljard armer toen hij verlost was van zijn Anna, terwijl racepaardenfokker en zakenman Alec Wildenstein pas na het afdragen van 3,8 miljard de scheiding met vrouw Jocelyn bezegeld zag.

Kan ’t nóg gekker?, vraag je je dan af. Vast niet.

Hold my beer, zei Jeff Bezos deze week.

Bezos maakte via Twitter bekend dat ie van z’n vrouw afgaat. En ja, da’s de Jeff Bezos die Amazon oprichtte, die van dat bedrijf één van de grootste tech companies ter wereld maakte, die een paar jaar geleden de rijkste man ter wereld werd, en wiens vermogen intussen wordt geschat op 137 miljoen dollar. Die Jeff Bezos.

Bezos onmoette zijn vrouw Mackenzie begin jaren negentig, dus nog ver vóór hij z’n fortuin vergaarde. Ze trouwden al snel, en zonder prenup (huwelijkse voorwaarden), want waarom ook? Maar daardoor is de techmagnaat straks wél de klos. Mevrouw Bezos heeft namelijk, volgens de wetten van de meeste Amerikaanse staten, gewoon recht op de helft. Op 65 miljard dollar dus. Honderdvijfenzestig. Miljard.

Auw.

Zilveren randje: ook als dat bedrag straks van de rekening van Jeff Bezos wordt afgeschreven, staat ie nog steeds in de top 10 van rijkste mensen ter aarde. Samen met z’n ex, dat dan weer wel. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top