skip to Main Content
Est. JUNI 2015

Het ene virale filmpje is het andere niet

Ronaldo is arrogant.

Ronaldo is een ijdeltuit.

Ronaldo is een enorme narcist.

Ronaldo is een griezel.

Ronaldo is vooral geïnteresseerd in Ronaldo.

Ronaldo wordt overschat.

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Ronaldo kan niet zonder z’n maniertjes.

Ook ik was jarenlang #TeamMessi. Vooral waar het puur om z’n voetbalkwaliteiten ging. Maar God, wat is die man saai. Ja, ik weet ‘t. Dat zou niet mee moeten tellen. Doet absoluut niet ter zake. Het gáát tenslotte om wat ie op het veld laat zien. Met z’n voeten. Hij is tenslotte voetballer. Al het andere is immers maar franje. En juist die franje is waar ik me het afgelopen decennium bij Ronaldo zo aan ergerde. Aan die vervelende maniertjes. Aan dat ingestudeerde juichen. Dat kijk-mij-‘ns-geweldig zijn. Dat de pee in hebben als een ander ‘ns de beslissende maakt, en niet hij, de goddelijke Cristiano Ronaldo.

Sinds de jaren verstreken, ben ik echter steeds meer fan geworden. Want het was toch wel érg vaak Ronaldo die z’n stempel drukte. Die de beslissing forceerde. Die er stond op het moment dat het er écht om ging. Die op het moment suprème die beslissende goal maakte, die vrije trap binnenkrulde, of die assist op maat afleverde. En als hij dat dan voor de zoveelste keer had gedaan, dan nam ik dat irritante juichen steeds vaker voor lief. Moest ik steeds vaker glimlachen als ik ‘m weer eens zag aanstellen na weer een alles bepalend doelpunt.

Lionel Messi is vast ook een heel aardige jongen, maar doe verdorie ‘ns wat aan je pr. Ronaldo nam voor de zieke Nouri een beterschapsvideootje van ’n nog geen minuut op, en heel Amsterdam lag in katzwijm. Maar dat was nog maar de apperetiefje voor het ware charmeoffensief van de Portugees: tijdens de line-up voorafgaand aan het treffen met Ajax, gaf de Juventus-aanvaller de tienjarige Tyago Starren een aai over z’n bol. Het zestien tellen durende filmpje-in-super-slomo ging meteen viraal en is inmiddels een miljoen miljard maal bekeken. Want iedereen smolt van dit praktijkvoorbeeld van kleine moeite-groot plezier. Ook mij kon je wegdragen. “ronaldo zat aan m’n oor!”, kraaide ‘t ventje uit.

Het ene virale filmpje is trouwens het andere niet. Ook Samantha Cerio ging eerder deze week viraal. Deze Amerikaanse amateurturnster brak tijdens een oefening op de mat bij het neerkomen haar beide benen, waarbij ze ook haar twee knieën nog verpulverde. Ik kwam het verhaaltje-plus-filmpje tegen op de site van het AD, maar ik heb het niet aan durven klikken. Sinds ik ooit zelf m’n knie ooit volledig in de poeier voetbalde, heb ik het niet meer zo op filmpjes van gebroken benen, verzwikte knieën en dubbelgeklapte enkels.

Maar miljoenen anderen kunnen er kennelijk geen genoeg van krijgen, want ook het misfortuin van Cerio ging vrolijk viraal. Tot ongenoegen van de turnster zelf. “My pain is not your entertainment”, liet ze via Twitter weten, waarna ze vriendelijk vroeg of de mensen alsjeblieft wilden stoppen met het delen van de video. “Het één keer in levende lijve meemaken was al erg genoeg.”

En gelijk heeft ze natuurlijk. Tegen de mensen die niettemin behoefte hebben aan een spectaculair filmpje, zou ik willen zeggen: bekijk die clip van Ronaldo nog ‘ns een paar keer. Word je vast heel erg blij van. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top