skip to Main Content
Est. JUNI 2015

Twitter plus reality tv is het summum!

Twitter staat er niet goed op dezer dagen. Ten eerste schijnt dit hét sociale medium te zijn dat het louter en alleen bij ouwe lullen nog goed doet. Dat kan heel goed kloppen. Ik ben intussen 50+ en ik ben een twitteraar van ’t eerste uur. Ik heb namelijk al dik twaalf jaar een account. En van Snapchat snap ík ‘t fijne dan weer niet.

Daarnaast wordt Twitter meer en meer geschetst als een ‘open riool’. Als in: het stikt er van de verwensingen, beledigingen, bedreigingen, beschuldigingen en verdachtmakingen, die bij voorkeur worden geuit door anonieme ratjes. De sfeer is er, kortom, niet altijd even plezant. Zulks ontgaat mij niet, en ook ik ontkom niet aan het regelmatig fronsen van de wenkbrauen, het rollen met de ogen of het meewaring schudden van het hoofd, maar ik kan mijn weg er niettemin prima vinden.

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Maar ondanks dat het dus oubolling en ranzig schijnt te zijn, wil ik op deze plek toch even een lans breken voor Twitter. Omdat ik zeker weet dat het uw leven kan verrijken. Vooral als u een al dan niet regelmatige kijker bent van realityprogramma’s.

Kijkt u ze? Help mijn man is klusser, Ik Vertrek, Voor een dubbeltje op de eerste rang, De Rijdende Rechter, Married At First Sight en noem ze allemaal maar op? De Nederlandse homo sapiens-in-‘t-wild is sowieso al kijkenswaardig, maar met Twitter binnen handbereik wordt het ’t summum.

En het beste van alles is: je hebt er niet eens een account voor nodig. Alles wat je hoeft te doen is de hashtag van het betreffende programma opsnorren en voilà, het genieten kan beginnen. Afgelopen zaterdag had ik weer zo’n avond. #Ikvertrek op de treurbuis en Twitter op schoot. Lachen, want ze hadden een update-uitzending: na een paar jaar even kijken hoe het een geëmigreerde familie een paar jaar na de eerste uitzending was vergaan. En vanavond hadden ze de Van den Hurkjes, die waren afgereisd naar Spanje. En ik was niet de enige die zich lag te verkneukelen:

@pvalastar JAAAA, MIJN ALL TIME FAV #IKVERTREK IN DE TERUBLIK: DE FAMILIE VD HURK. Terwijl zijn vrouw en dochter jankend op de bank in Spanje zitten, opent Maarten de gordijnen: “Wat een weer, hier doe je het toch voor.”

@ SillyPutty Bistro is Spaans voor Friettent #ikvertrek

@janwillemluiten Vrouwen die klagen dat hun man een modelspoor heeft en met treintjes speelt moeten even naar Maarten kijken. #ikvertrek

@biancabodde Maarten heeft nu al op tien verschillende manieren verteld dat ie z’n vrouw zat is. En zij maar lachen #ikvertrek

@marj1970 “Ze is een goede moeder en een goede huisvrouw.” Binnenkort ook jurist maar dat is blijkbaar minder belangrijk. #ikvertrek

@hyper666 Daddy-isseus bij dochter. Hoe zou dat zo gekomen zijn? #ikvertrek

@paintedblack Een bistro? Volgens mij dat toch echt een snackbar. #IkVertrek

Nou, zo dus ongeveer. Komt de humor zo ‘n beetje over, via een column? Nee? Nou ja, je moet er bij zijn geweest, zal ik maar zeggen, met Twitter op schoot. Echt een aanrader. Doen, hoor! Krijgt u geen spijt van. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top