skip to Main Content
Est. JUNI 2015

Hypocriete Queen-leden krijgen hun zin: er komt een sequel

Ik weet: dit is vloeken in de kerk en roken in een operatiekamer. Want oh, oh, oh, wat vonden we Bohemian Rhapsody toch een goeie film met z’n allen. Hoofdrolspeler Rami Malek was de beste acteur aller tijden, en de manier waarop het Live Aid-optreden twintig minuten lang tot in de perfectie werd nagespeeld… Chapeau!

Medio december had de film al z’n miljoenste Nederlandse bezoeker getrokken, waarmee Bohemian Rhapsody met afstand de succesvolste fiilm van 2018 werd. En een maand later had de rolprent het in Nederland zelfs al geschopt tot de top 5 van best scorende films aller tijden. Het had maar liefst zeventien miljoen euro opgebracht, doordat tien procent van de Nederlanders ‘m was wezen bekijken. Inmiddels zijn dat er al een dikke twee miljoen.

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Ook in Amerika zelf vonden ze ‘m best te pruimen, die Freddie Mercury biopic. Zo vond de Academy ‘m maar liefst vijf nominaties waard, waaronder die voor beste film. Uiteindelijk werden maar liefst vier van die nominaties omgezet in de felbegeerde gouden beeldjes. Eén daarvan was – welverdiend – voor hoofdrolspeler Malek.

Zelf was ik echter al ver voor Bohemian Rhapsody in de bioscoop verscheen helemaal klaar met de film. Dat was toen Sacha Baron Cohen bekend maakte dat hij het voor gezien hield en z’n contract opzegde. ‘Borat’ stond aanvankelijk namelijk op de nominatie om de rol van Mercury te vertolken. Hij werd echter helemaal ziek van de ego’s van de nog in leven zijnde Queen-leden. Die vonden dat de film vooral ook zou moeten gaan over hoe Queen de draad weer op had gepakt na de dood van de immens populaire zanger. Als het aan de band had gelegen, was Mercury al ergens in het midden van de film doodgegaan. Het vervolg had dan hun egotrip moeten beslaan.

Vervolgens deed regisseur Bryan Singer ook nog ‘ns aan geschiedvervalsing, door Mercury vlak voor het Live Aid-concert Aids te laten krijgen. In werkelijkheid kreeg de zanger die diagnose pas twee jaar later.

Nee, dit is niet mijn film, hoezeer ik de muziek van Queen ook waardeer, wist ik toen ik dat hoorde.

 DVD algemeen
We weten inmiddels allemaal hoe Bohemian Rhapsody is afgelopen: met het indrukwekkende Live Aid Concert in 1985. Kennelijk hebben Brian May, John Deacon en Roger Taylor dus wat moeten inbinden. En had Baron Cohen, achteraf gezien, niet de kuierlatten hoeven nemen. “Live Aid was het perfecte einde van de film”, liet gistarist May zelfs weten.

De hypocriete jokkebrok. Gisteren kwam namelijk het nieuws naar buiten dat er ‘volop gesprekkken gaande zijn’ over een vervolg op Bohemian Rhapsody. Aap, mouw: kennelijk is er vorig jaar een deal gemaakt tussen de producenten en de Queen-leden: laat Bryan Singer het einde van Bohemian Rhapsody bepalen, dan krijgen jullie straks je sequel. Iedereen blij.

Laat ik bij deze al vast voorspellen: zo succesvol als Bohemian Rhapsody was, zo erg zal deel 2 gaan floppen. Laten we met z’n allen in ieder geval hopen van wel. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top