skip to Main Content
Est. JUNI 2015

Theo Zwarthoed: keeper zoekt doel

Ervaren en gemotiveerde doelman op zoek naar een nieuwe club.

Nou en? Wat  is daar zo bijzonder aan, vraagt u zich wellicht af. Nou, het feit dat Theo Zwarthoed hiermee zijn open sollicitatie op LinkedIn opent. En dat terwijl Zwarthoed een paar maanden geleden nog in de eredivisie keepte, en niet geheel onverdienstelijk.

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

In een tijd van laptoptrainers en Pieter Zwarten, moet de Volendammer gedacht hebben: kom, we proberen het eens via social media. Ik ben tenslotte pas 35 jaar, en daar kan nog minstens een jaartje bij. Dat hij zich niet te groot voelt voor een open sollicitatie siert hem. Is dat soms minder sexy dan een zaakwaarnemer die de clubs afstruint op zoek naar een baantje voor z’n client? Dat lijkt me toch niet.

De profcarrière van Zwarthoed leek een jaar geleden, na de degradatie van Go Ahead Eagles, al voorbij. Hij had al overschrijving aangevraagd naar de amateurs van De Dijk, toen Excelsior alsnog op de proppen kwam. In Kralingen knokte hij zich halverwege het seizoen in de basis, maar verloor die plek weer tegen het einde van de competitie.

Zwarthoed weigerde vervolgens zelf zijn aflopende contract te verlengen. Zijn lichaam kon het harde kunstgras op Woudestein niet meer aan. “Ik krijg door deze ondergrond steeds meer last van mijn gewrichten. En dan moet je eerlijk zijn, naar zowel jezelf als de club.” Zwarthoed hoopt(e) op een nieuwe eredivisieclub, of een club in het buitenland. “En het liefste op echt gras.” Hij doorliep deze zomer een stage in Letland, en was op proef op Cyprus. Maar een contract zat er (nog) niet in.

In zijn advertentie zegt Zwarthoed zowel lichamelijk als geestelijk topfit te zijn. Zijn voorkeur gaat (uiteraard) uit naar de positie van eerste keeper. Zijn lange carrière bewijst dat hij zowel binnen- als buiten de lijnen een betrouwbare kracht is. Onder z’n persoonlijke aanbevelingen, heeft ie bovendien nog een highlight reel uit z’n Go Ahead-tijd geëmbed. Doet ’t altijd lekker natuurlijk, zo’n filmpje met je spectaculairste saves.

Negatieve reacties zijn er natuurlijk ook. Ene Ad de Boer, wakkerschudder volgens zijn bio, vraagt zich af of Zwarthoed geen manager of agent heeft. En: “Als je echt zo geweldig bent was er wel een club die naar je zou informeren toch?” Wakkerschudder annex trol De Boer vreest dat Zwarthoed via LinkedIn echt geen nieuwe club zal vinden.

Tja, ook dat hoort bij social media. Maar was Tim Linthorst vorig seizoen ook niet succesvol dankzij LinkedIn? Ook de voormalige Superboer plaatste er afgelopen seizoen een advertentie, waarna zijn mailbox ontplofte, en er met Berliner AK ’07 uiteindelijk een nieuwe club uitrolde. Da’s weliswaar slechts het vierde niveau in Duitsland, maar wie het kleine niet eert. Theo Zwarthoed zou er vast voor tekenen. Ik duim alvast voor ‘m. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top