skip to Main Content
Est. JUNI 2015

Weet je wel wie ik ben? Inmiddels wel, ja

Sergio Padt, aanvoerder van FC Groningen, werd zondagavond betrapt op zwartrijden in de trein. Big deal, maar daarbij bleef het niet. De zaak escaleerde, waarna de keeper uithaalde naar een beveiliger, en vervolgens ook nog eens de nacht achter de tralies moest doorbrengen.

Dat was voor de Noordelijke pers natuurlijk iets om de vingers bij af te likken. Op de site van het Dagblad van het Noorden tel ik in de gauwigheid maar liefst zeventien (!) artikelen die in ieder geval zijdelings iets te maken hebben met de escapades van Sergio Padt. Op de site van RTV Noord – los van de aandacht die ze er op de zender ongetwijfeld ook nog ‘ns aan hebben besteed – tel ik er sowieso al vijftien. Zelfs het stelen van het Peerd van Ome Loeks, het op de Martinitoren na bekendste Groningse symbool, werd naar de achtergrond verdrongen!

Te verklaren is het natuurlijk allemaal wel. Padt is niet alleen de keeper, maar ook nog eens de aanvoerder van de club. En reserve-doelman van Oranje bovendien! Daarnaast waren de details die naar buiten kwamen ook wel érg smeuïg. Zo had een journalist van het Dagblad van het Noorden meegekregen dat Padt zich had bediend van de klassieker Weet Je Wel Wie Ik Ben? Nou, mocht er nog iemand zijn geweest die hem niet kende, dan is dat nu wel voorbij.

Dit artikel lees je gratis. Als het bevalt kun je onderaan een kleine bijdrage doen, zodat ik dit soort artikelen kan blijven schrijven

Vorig seizoen nog had Hans Nijland de twee Marokkanen Mahi en Idrissi uit de selectie geknikkerd vanwege een ‘ontoelaarbare houding’. Maar de FC Groningen-directeur is kennelijk ’n tikkeltje milder geworden. Hij besloot Padt namelijk niet te straffen, onder het mom van de dooddoener ‘al genoeg gestraft’. Al die publiciteit enzo, de aanvoerdersband die hij kwijt was, Ronald Koeman die hem uit de voorlopige selectie van Oranje had gedonderd…

Heel vervelend allemaal natuurlijk, maar hij had ook gewoon kunnen zeggen dat FC Groningen ‘m vanavond in het bekerduel met FC Twente absoluut niet kan missen. Niet erg consequent en zelfs ’n tikkeltje hypocriet, maar wel zo eerlijk.

Trainer Danny Buijs deed ook nog een duit in het zakje. Hij bazelde dat zaken als deze vroeger ook wel gebeurden, maar dat ze in zijn tijd alleen nog maar een Nokia hadden. Wat het één met het ander te maken heeft snap ik niet, maar ik daag hem hierbij uit: noem mij één oud-collega die een nacht in de cel heeft doorgebracht, zonder dat het de media haalde. Met je Nokia.

Wat míj het meest is opgevallen, na al die publiciteit en die ontelbare artikelen over het voorval? Dat er niet één complimentje afkon voor Padt, voor ’t feit dat ie de trein had genomen, en niet met z’n dronken kop in de auto was gestapt. Chapeau, Sergio. Mag ook wel ‘ns gezegd worden. •

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Reuze makkelijk, via bijvoorbeeld iDEAL. Bedankt alvast!

Mijn gekozen waardering € -
Back To Top